Μητσοτάκης: Αλαζόνας, φοβικός, προσβλητικός

Αλαζόνας και προκλητικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Σύνταγμα, με τον ίδιο να επιδίδεται σε ένα κρεσέντο κινδυνολογίας και λαϊκισμού εξαπολύοντας θρασύτατη επίθεση προς την αντιπολίτευση.

«Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και αδιαφορία ούτε πειραματισμούς και επιπόλαιες επιλογές, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες» είπε προσθέτοντας ότι «μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδίκησης στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία» και ότι «εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και το 2015 εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη βάζοντας το συμφέρον της χώρας μας πάνω από το κομματικό». Την ίδια ώρα επιτέθηκε σφόδρα στην αντιπολίτευση φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να κάνει λόγο για «λαϊκισμό», λέγοντας ότι «θέλει (σ.σ. η αντιπολίτευση) να ναρκοθετήσει την τροχιά της χώρας προς την Ευρώπη», ενώ είπε ειρωνικά για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα». 

«Εμείς είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια» ισχυρίστηκε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η ανέλαβε πρωτοβουλίες κατά των αθέμιτων πρακτικών που τροφοδοτούν την ακρίβεια, διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα.  «Από την αντιπολίτευση ακούμε ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης με το σύνθημα ανατροπή. Αλλά ανατροπή τίνος, των αυξήσεων στους μισθούς που έδωσε η ΝΔ, των ανακαινίσεων των νοσοκομείων, της επέκτασης του Μετρό, και το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο;» είπε ξεχνώντας μάλλον ότι το ΕΣΥ, όπως και οι μεταφορές βρίσκονται υπό κατάρρευση με ευθύνη της κυβέρνησής του, η οποία την ίδια ώρα δεν έχει λάβει ούτε ένα σοβαρό μέτρο για την ακρίβεια που μαστίζει τους πολίτες.  

Χαρακτήρισε παράλληλα «τυφλωμένη» την αντιπολίτευση η οποία όπως είπε- επιδιώκει «να τραυματιστεί η ΝΔ και να κοντύνει ο Μητσοτάκης, και οι ίδιοι εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας». «Νιώθουμε, ακούμε, μπορούμε, και προσπαθούμε γιατί η Ελλάδα του 2024 είναι μια νέα Ελλάδα πολύ καλύτερη» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός που μας έχει στείλει στον πάτο της ΕΕ όσον αφορά το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου.

Δεν παρέλειψε δε να επαναλάβει τα περί λεφτόδεντρων και γκαζιού φρένου, καθώς και να επιδοθεί σε μια αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική λέγοντας λέγοντας δραματικά ότι «δεν θα επιτρέψω ποτέ η Ελλάδα να ξαναγυρίσει πίσω στην εποχή που η Ελλάδα που φλέρταρε με τη χρεοκοπία».

«Το πραγματικό στοίχημα της επόμενης μέρας είναι να τρέξουμε πιο γρήγορα και να φανούν ποιοι θέλουν να πατήσουν φρένο και ποιοι γκάζι. Πραγματικός μας εχθρός είναι τα πραγματικά προβλήματα, όμως για να αντιμετωπίσουμε οφείλουμε να κλείσουμε την πόρτα στα λεφτόδεντρα» είπε για να προσθέσει μεταξύ άλλων ότι «απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν την Ευρώπη μόνο και μόνο για να δυσφημούν την ίδια τους την πατρίδα».

«Αλλά έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες που θα φορούν την φανέλα της εθνικής Ελλάδας, κάτι που μόνο η ΝΔ υπηρετεί με πράξεις και συνέπεια» είπε ακόμα κλείνοντας το μάτι στο δεξιό ακροατήριο, ενώ συνεχίζοντας το κρεσέντο κινδυνολογίας πρόσθεσε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια «εκλογική αναμέτρηση που έχει παράλληλες συνέπειες και στην εθνική πολιτική του κράτους μας» και ότι «το  διακύβευμα είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί